Už tradične prvú májovú sobotu na Hotel Polianka budeme vyrábať, ochutnávať a veľa sa rozprávať o syre a mliečnych výrobkoch. Opäť nám šikovné ruky z okolitých salašov ukážu čo to zo svojho umenia.
- Priučte sa ako vzniká z mlieka syr a vyrobte si vlastný oštiepok. Objavte rozdiely medzi výrobou čerstvej hrudky, štiepku,parenice….
- Súčasťou podujatia bude aj Syrový salón so „syrotékou“, kde budete mať možnosť porovnať rôzne druhy syra a zistiť odkiaľ pochádzajú.
- Ďalšou novinkou bude vega okienko, kde si ukážeme, že sójové mlieko nie je zo sojky a ako z neho vyrobiť tofu.
- Tešiť sa môžete aj na súťaž o najrýchlejšie umútené maslo, slepú ochutnávku syrov a špeciálne vydanie 4 proti 4, ako inač na syrovú nôtu.
- Pekárky – kváskarky pozor!!! Toto je niečo pre Vás. Pochváľte sa svojim kváskovým chlebom alebo inou dobrotou. My Vám k tomu dodáme poctivé maslo a syry:). A možno si niečo upečieme aj v priamom prenose.
- No a ani tento rok nebudú chýbať zástupcovia ľudových remesiel s tvorivými dielňami a predajom výrobkov.
- Celým programom Vás bude pútavým slovom sprevádzať Marek Poliak, ktorého v prestávkach vystrieda ľudová muzika.
- No a pre hladošov už teraz vymýšľajú špeciálne „syrové“ menu naši kuchári.
Sprievodný program:
Testovanie a zapožičanie elektrobicyklov: http://www.polianka.sk/pozicovna-elektrobicyklov/
Discgolf, vozenie na koňoch…
Stále máme pár voľných miest na tento víkend aj v Hotel Polianka a Koliba pri jazere,, tak neváhajte a kontaktujte nás email: [email protected], mobil: 0908 676 144
Viac info na FB evente: Syrový prebor
Foto: Hotel Polianka