Bubne s kapustou

Bubne s kapustou
Redakcia 1. februára 2019

Jedlá našich starých mám sa pomaly vytrácajú z receptárov dnešných gazdiniek. Zaspomínajte si s nami na to vaše najobľúbenejšie tradičné jedlo, ktoré vám s láskou vždy pripravila vaša babička.

Suroviny:
– 300g bubne (veľká fazuľa)
– 2 – 3 ks zemiakov
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 klobása (200g údené mäso)
– kapusta
– 1 cibuľa
– 20g hladká múka
– soľ
– červená paprika
– celé čierne korenie
– olej

Fazuľu – bubne deň vopred namočíme do vody, aby zmäkli. Na druhý deň dáme bubne variť s klobásou (údeným mäsom), pridáme koreniny a cesnak. K polouvareným bubnom pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Keď budú bubne so zemiakmi pred dovarením, pridáme k nim kyslú kapustu a osolíme. Polievku zahustíme zápražkou, ktorú si pripravíme na oleji z cibuľky, červenej papriky a múky.

Prajeme veľa radosti pri tradičnom varení a budeme radi, ak sa s nami podelíte o ten váš najlepší recept starej mamy.