01.02.2019 Redakcia

Bubne s kapustou

Bubne s kapustou
Jedlá našich starých mám sa pomaly vytrácajú z receptárov dnešných gazdiniek. Zaspomínajte si s nami na to vaše najobľúbenejšie tradičné jedlo, ktoré vám s láskou vždy pripravila vaša babička. Suroviny: - 300g bubne (veľká fazuľa) - 2 - 3 ks zemiakov - 2 strúčiky cesnaku - 1 klobása (200g údené mäso) - kapusta - 1 cibuľa - 20g hladká múka - soľ - červená paprika - celé čierne korenie - olej Fazuľu – bubne deň vopred namočíme do vody, aby zmäkli. Na druhý deň dáme bubne variť s klobásou (údeným mäsom), pridáme koreniny a cesnak. K polouvareným bubnom pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Keď budú bubne so zemiakmi pred dovarením, pridáme k nim kyslú kapustu a osolíme. Polievku zahustíme zápražkou, ktorú si pripravíme na oleji z cibuľky, červenej papriky a múky. Prajeme veľa radosti pri tradičnom varení a budeme radi, ak sa s nami podelíte o ten váš najlepší recept starej mamy.
Recepty starých materí

Nenašli ste, čo ste hľadali?