Loading Podujatia
  • Toto podujatie sa skončilo.

Dni remesiel

Iné podujatia
26. októbra 2022 8:30
Brezno, Meštiansky dom č. 13

Horehronské múzeum a Regionálne centrum kariéry Brezno v dňoch 25.10.-26.10.2022 organizuje jedinečné podujatie pod názvom DNI REMESIEL, určené predovšetkým pre žiakov 8. a 9. ročníkov základných škôl z Brezna a okolia a ich rodičov.

Programom a nosnou témou podujatia je predstavenie odvetví a povolaní, ktoré majú v našom regióne svoju históriu a tradíciou a zároveň sú na jednej strane ponúkané ako učebné odbory na stredných školách a na druhej je po nich značný dopyt u mnohých zamestnávateľov. Vďaka aktívnej účasti a prezentácii troch stredných škôl – Hotelová a Obchodná akadémia Brezno, Stredná odborná škola techniky a služieb Brezno a Spojená škola Poltár – budú účastníkom predstavené vybrané učebné odbory z oblasti hotelierstva, obchodu, gastro služieb, strojárstva, poľnohospodárstva a lesného hospodárstva, a to z pohľadu histórie a súčasnosti. Prioritou podujatia je priame a aktívne zapojenie žiakov do jednotlivých zážitkových aktivít pripravených a odprezentovaných strednými školami. Budú mať možnosť nahliadnuť do dobovej i modernej breznianskej kaviarne, zapojiť sa do prípravy zákuskov na dedinskú i mestskú svadbu, porovnať prácu kováča na výrobe konskej podkovy s vytlačeným výrobkom na 3D tlačiarni, zoznámiť sa s jesennými prácami hospodára a lesného robotníka a vyskúšať si mlátiť obilie cepmi, či rezať drevo bruchačkou.

Cieľom organizátorov je, aby účastníci spoznali tieto povolania, pochopili ich vývoj, porovnali ich historickú a súčasnú podobu a hlavne aby v nich vzbudili záujem o odborné vzdelávanie.

Veríme, že každý návštevník si so sebou odnesie osobnú skúsenosť a zážitok, ktorý v ňom bude dlho rezonovať  a „donúti“ ho uvažovať o svojej budúcnosti „doma“ – v Brezne a na Horehroní.

Organizačné informácie

  • Miesto konania: Námestie gen. M. R Štefánika 13 (Meštiansky dom), Brezno
  • Usporiadateľ: Horehronské múzeum, Regionálne centrum kariéry Brezno
  • Termín: 25.10. a 26.10.2022
  • Vstupné:1 €/osoba

Otváracie hodiny

  • ZÁKLADNÉ ŠKOLY: 8:30 – 14:30
  • RODIČIA ŽIAKOV ZŠ A VEREJNOSŤ: 14:30 – 15:30

 

Brezno, Meštiansky dom č. 13
ám. gen. M. R. Štefánika 9
Brezno, Slovensko 977 01
+ Google Map