Loading Podujatia
  • Toto podujatie sa skončilo.

Etudy z dreva XXIII. – bytový doplnok

Iné podujatia
20. apríla 2024 9:00
Brezno, Meštiansky dom č. 13

V jarnom období už tradične Horehronské múzeum verejnosti sprístupňuje výstavu drevených výrobkov pod názvom ETUDY Z DREVA XXIII. – bytový doplnok


Výstava je výstupom súťaže s rovnomenným názvom, ktorú pripravuje kontinuálne Lesnícke a drevárske múzeum vo Zvolene už od roku 1998 a je zameraná na podporu tvorby trojrozmerných úžitkových predmetov zhotovených z dreva ako základného materiálu v kombinácii s iným materiálom.


Ako už samotný názov naznačuje, témou poslednej súťaže bol drevený bytový doplnok. Svojimi prácami sa prezentujú študenti, ale aj pedagógovia Strednej odbornej školy drevárskej vo Zvolene a Strednej odbornej školy lesníckej a drevárskej z Liptovského Hrádku, Školy umeleckého priemyslu z Ružomberka a Bratislave i Strednej odbornej školy z Fiľakova. Na výstave je možné vidieť viac ako 30 kusov súťažných predmetov a ponúka prezentáciu tých najvydarenejších a najzaujímavejších. Jednotlivé kúsky spĺňajú estetické i praktické kritériá tak, ako to vyžadovali pravidlá súťaže. Ide prevažne o drobné nábytkové prvky – svietidlá, predsieňové doplnky, odkladacie stolíky, vešiaky a ďalšie odkladacie prvky rozmanitého druhu; rôzne drobné doplnkové predmety, ktoré sa dajú využiť napr. pri stolovaní a posedení – svietniky, misky, podnosy a iné doplňujúce prvky interiéru.

Brezno, Meštiansky dom č. 13
ám. gen. M. R. Štefánika 9
Brezno, Slovensko 977 01
+ Google Map