Loading Podujatia
  • Toto podujatie sa skončilo.

Folkové Vianoce 2023

Kultúra
22. decembra 2023 18:30
Brezno

17. ročník charitatívneho festivalu


V dňoch 21. a 22. decembra sa v Brezne uskutoční 17. ročník predvianočného festivalu Folkové Vianoce. Program festivalu bude prebiehať v priestoroch zrenovovanej historickej budovy židovskej synagógy a v MsDK v Brezne.


Hlavnou témou tohtoročného programu sú oslavy 100 rokov nepretržitej činnosti Divadelného súboru Jána Chalupku mesta Brezno. Prvý festivalový deň je na programe muzikál „Dievčatko so zápalkami“, ktorý sa začne 21. 12. 2023 o 16.30 hod. Adaptácia známej rozprávky má hlbokú paralelu s dnešným svetom. Vojny, siroty, chudoba a sociálna nerovnosť sú problémy, ktoré stále existujú a ovplyvňujú mnoho životov. Tento príbeh nám pripomína, že aj v dnešnom svete je dôležité nezabúdať na tých, ktorí potrebujú pomoc, pochopenie a priateľstvo. Druhý, hudobný večer vyvrcholí 22.12.2023 o 18:30 v synagóge duetom Andrey Bučko a Dominiky Kavaschovej, ktoré budú interpretovať piesne z projektu Morena, čo je satirický pohľad „tradičnej“ ženy z klasických diel slovenských autorov prepletený so súčasnosťou. Rovnako v tento večer vystúpia Martin Geišberg a Richard Autner s kapelou.


Počas celého festivalu bude v synagóge prístupné aj občerstvenie, ktoré bude k dispozícii za dobrovoľný príspevok, ktorý spolu s výťažkom z koncertov bude použitý na poskytnutie pomoci zdravotne postihnutému dieťaťu z Brezna. Zbierka bude venovaná – Jakubovi Vraniakovi z Pohronskej Polhory, ktorý má diagnostikovanú herpetickú encefalitídu s častými epileptickými záchvatmi. Zbierka je určená na zakúpenie lieku ktorý na Slovensku zdravotné poisťovne zatiaľ nepreplácajú a jeho kategorizácia ministerstvom zdravotníctva trvá 180 dní. Pomôžme Jakubovi a jeho rodine prežiť toto čakanie s čo najmenším počtom epileptických záchvatov.


Listky sa budú predávať 15.12.2023 na premiére muzikálu Dievčatko so zápalkami v čase od 17:00 do 18:00 a od 19:00 do 20:00.
Viac informácií o predpredaji budeme aktualizovať. 

Brezno
Brezno, Slovenská republika + Google Map