Loading Podujatia
  • Toto podujatie sa skončilo.

HOREHRONSKÉ MECHECHE 2018

Kultúra
17. augusta 2018
Heľpa, amfiteáter

HOREHRONSKÉ MECHECHE – hudobno, zábavno – športovné podujatie regionálneho charakteru, s ambíciou rásť a byť postupne akceptovaným a navštevovaným celoslovenským podujatím. Jeho úlohou je skĺbiť krásy horehronskej prírody, bohatého folklórneho odkazu so súčasnou slovenskou i zahraničnou pop – rockovou kultúrou, s vyzdvihnutím regionálnych špecifík oblasti a ich predstavením verejnosti. Koncept podujatia je nastavený a prijateľný pre všetky vekové kategórie, s dôrazom na rodinné vyžitie.

Prvý ročník bude pozostávať z hlavného programového miesta, ktorým bude amfiteáter v Heľpe, kde počas dvoch dní vystúpi viac ako 20 umeleckých formácií zo Slovenska i zahraničia. Poobedňajšie vystúpenia budú obsadené zdatnými regionálnymi formáciami a tiež kapelami z kempu Rockovej maturity, večerné pódium zas bude patriť známym slovenským umelcom pop-rockového zamerania. Potvrdení sú Juraj kupec s kapelou, The Paranoid, Jana Kirschner, Bijouterriée, český Sendwitch, rumunskými Dirty shirts v špeciálnom programe s transilvánskym národným ansáblom a pod.. Príležitosť dostane aj horehronský folklór, kde vedieme silný dialóg o jeho zakomponovaní do deja podujatia.

Najdôležitejším sprievodným podujatím bude kemp Rockovej maturity, kde sa zídu mladý muzikanti z celého Slovenska a budú pre nich pripravené workshopy o hudbe so zdatnými inštruktormi / tvorba hudby, legislatíva – autorský zákon, Soza, marketing hudby /, ale aj zábavné športové disciplíny či športové turnaje. Niektorí z nich sa predstavia aj v rámci programu. Rocková maturita je jedinečný súťažný a zároveň hudobno-zábavný projekt, ktorého prvoradou úlohou je mapovať aktuálne dianie na amatérskej pop-rockovej hudobnej scéne, identifikovať a podporiť zaujímavé hudobné projekty a zoskupenia z celého Slovenska.

FB: https://www.facebook.com/mexexesk/
Udalosť na FB: https://www.facebook.com/events/495581027503090/

Viac info: www.mexexe.sk

Organizátor

Heľpa, amfiteáter
Heľpa, Slovenská republika + Google Map