Loading Podujatia
  • Toto podujatie sa skončilo.

Horehronský expres

Iné podujatia
26. augusta 2022 9:20
Brezno

Horehronský expres vyrazí na koľajnice v nadchádzajúcej letnej sezóne už po štvrtýkrát, a to v termínoch 1. a 29. júl a 19. a 26. augusta 2022, z toho 29. júla vyrazí na trať Horehronský expres špeciál, ktorý bude vypravený zo Zvolena. Všetky 4 expresy prevezú návštevníkov prostredím lemovaným Nízkymi Tatrami a Muránskou planinou až k Palcmanskej Maši do čarovného Slovenského raja. O rozveselenie cestujúcich sa opäť postarajú vlakoví herci.

Ikony tejto trate už snáď pozná každý, symbolom tohto vlaku je bezpochyby Chmarošský viadukt, rovnako tak ako Telgártska slučka a množstvo tunelov, cez ktoré nostalgický vláčik prechádza.

Pri príležitosti prvého tohtoročného expresu, ktorý bude vypravený 1. júla 2022, sa zároveň otvára aj zrekonštruovaná Malá stanica v Brezne. Vláčik tak ako i po minulé roky absolvuje počas dňa jednu dlhú jazdu z Brezna do Dediniek a dve krátke jazdy medzi Dedinkami a Červenou Skalou.

  • Ceny na dlhú jazdu: základný lístok 17 € / zľavnený lístok 13 €.
  • Ceny krátkej jazdy: základný lístok 12 € / detský lístok 10 €.

Lístok na Horehronský expres si môžete zakúpiť cez rezervačný systém www.horehronskyexpres.sk, prípadne osobne v Turisticko-informačných centrách v Brezne a v Bystrej.

ZÁŽITKY VO VÝSTUPNÝCH STANICIACH:

1. Dedinky – Ekocentrum so sprievodcom z národného parku Slovenský raj. Lístok si môžete zakúpiť vo vláčiku u sprievodcu alebo online.
Cena zážitku: dospelá osoba 3€, detský lístok 2€
Viac informácií o zážitku nájdete tu.

2. Červená Skala/Šumiac – Zaži šumiacku kupieľku
Lístok na zážitok je možné zakúpiť priamo vo vlaku alebo online na stránke.

Doplnková doprava z Červenej Skaly do Šumiaca je zdarma pre držiteľov Horehronie card. Vďaka regionálnej zľavovej karte môžete ušetriť aj 1 € z ceny lístku (jedna karta uplatňuje zľavu na jeden lístok).
Horehronie Card si môžete zakúpiť online, prípadne osobne v Turistických centrách a partnerských zariadeniach na Horehroní. Viac sa dočítate tu.

 

Brezno
Brezno, Slovenská republika + Google Map