Loading Podujatia
  • Toto podujatie sa skončilo.

SME V OBRAZE

Umenie
18. júla 2022 14:00
Brezno, synagóga
Mesto Brezno vás srdečne pozýva do mestskej synagógy na výstavu Pavla Simana SME V OBRAZE

Pavel Siman (1965)

Vyštudoval Strednú umelecko-priemyselnú školu v Kremnici (odbor umelecké kováčstvo) a Pedagogickú fakultu na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici (odbor výtvarná výchova a slovenský jazyk a literatúra).
Umeleckej tvorbe sa venuje celoživotne. Posledné viac než desaťročie profesionálne. Jeho diela sú zastúpené prevažne v súkromných zbierkach na Slovensku, v Čechách a Rakúsku. Doménou jeho tvorby sú objekty z prírodných materiálov – drevo, kameň, prúty, luby a kov.
Originálnym spôsobom prepája maliarstvo so sochárstvom do diel tzv. „sochobrazov“ a solitérov, kde spája prvky tradična s modernou, čo dáva jeho dielam punc nadčasovosti. Ide o unikátne spojenie prírodných elementov s vyžarovaním pozitívnej energie, ktorá vytvára harmóniu dotyku, pohľadu a vône. Výnimočnosť výtvarníka Pavla Simana spočíva v originalite umeleckého stvárňovania a remeselnej zručnosti v ovládaní nesmierne veľkého počtu techník.
Jemnocit s prírodným materiálom, nie snaha ohúriť a expresívne pretláčať tzv. estetickú emocionalitu umelca, sú pre neho príznačné.

Otváracie hodiny:

  • Pondelok: 14:00 – 18:00
  • Streda: 10:00 – 14:00
  • Piatok: 14:00 – 18:00
Výstava bude otvorená do 30. augusta 2022

Brezno, synagóga
Štúrová 11
Brezno, 97701 Slovenská republika
+ Google Map