Loading Podujatia
  • Toto podujatie sa skončilo.

Zatvorený čas

Umenie
14. októbra 2023 9:00
Brezno, Meštiansky dom č. 13

Jubilanta Petra Berčíka už viac ako polstoročie sprevádza neodmysliteľný fotoaparát. Dlhé roky je súčasťou jeho výbavy ako návštevníka folklórnych festivalov, kde ho zaujímajú nielen situácie na scéne, ale tiež zákulisie festivalov, atmosféra a nálada. Tento svet udržiavaných tradícií, plný života a dynamiky ostro kontrastuje s postupne odchádzajúcim a strácajúcim sa svetom jednoduchého archaického človeka, ku ktorému pristupuje s veľkým rešpektom. Za všetkým hľadá človeka a ako znalec prostredia, v ktorom každodenná práca roľníka bola alfou a omegou jeho existencie, vytvára reportáž pokory a úcty k mozoľnatým rukám a vráskavým tváram.


Covidové obdobie, ktoré výrazne obmedzilo verejné podujatia, vrátane festivalov ako dlhoročného objektu záujmu fotografa, mu paradoxne „ ponúklo“ nové možnosti. Jeho fotografie pulzujúceho mesta vystriedala iná téma. V tichu ulíc si všímal architektonické prvky, brány, bráničky kľučky a prináša netradičný pohľad na zaujímavosti mesta Brezno. Do jeho portfólia pribudla nová téma, zachytená v zdanlivo nenápadných detailoch potlačených nánosmi času, ktorá vytvára čarovné pohľady na jedinečnosť miesta a mesta.


Výstava bude návštevníkom prístupná od 13. októbra do 25. novembra 2023 v priestoroch Meštianskeho domu 13 v rámci otváracích hodín múzea.


Otváracie hodiny

  • pondelok – zatvorené
  • utorok – nedeľa: 09:00 – 17:00

Brezno, Meštiansky dom č. 13
ám. gen. M. R. Štefánika 9
Brezno, Slovensko 977 01
+ Google Map