Prekladanec

Prekladanec
Redakcia 1. apríla 2019

Jedlá našich starých mám sa pomaly vytrácajú z receptárov dnešných gazdiniek. Zaspomínajte si s nami na to vaše najobľúbenejšie tradičné jedlo, ktoré vám s láskou vždy pripravila vaša babička.

Suroviny:

– 600g údeného mäsa
– 400g klobásy
– 500g kyslej kapusty
– 600g zemiakov
– slanina
– soľ
– červená paprika
– celé čierne korenie
– bobkový list

Do hrnca dáme variť údené mäso a klobásu spolu s kyslou kapustou. Pridáme červenú papriku, korenie a bobkový list. Neskôr doložíme ošúpané zemiaky, ktoré nekrájame. Zemiaky budú mať tvrdší povrch, ale stred bude mäkký. Všetko uvaríme do mäkka. Vodu, ktorá zostala môžeme zliať, ale nieje to potrebné. Prekladanec nakoniec polejeme rozpraženou slaninkou a podľa potreby dosolíme.

Prajeme veľa radosti pri tradičnom varení a budeme radi, ak sa s nami podelíte o ten váš najlepší recept starej mamy.