Škorce

Škorce
Redakcia 2. mája 2019

Jedlá našich starých mám sa pomaly vytrácajú z receptárov dnešných gazdiniek. Zaspomínajte si s nami na to vaše najobľúbenejšie tradičné jedlo, ktoré vám s láskou vždy pripravila vaša babička.

Suroviny:

– 5 PL kukuričná krupica
– 500 ml voda
– Soľ
– Podľa chuti – (kyslé mlieko, slanina, mak, orechy, cukor)

Do vriacej vody pri stálom miešaní prisypávame kukuričnú krupicu. Varíme ju do mäkka. Zhustnutú kašu naberáme na lyžičku a otieraním na okraj misky tvarujeme malé škorce. Hotové škorce sa môžu podávať na viacero spôsobov. Zaliate kyslým mliekom, rozpraženou slaninkou, posypané makom, orechmi a cukrom a preliate maslom. Fantázii sa medze nekladú.

Prajeme veľa radosti pri tradičnom varení a budeme radi, ak sa s nami podelíte o ten váš najlepší recept starej mamy.