Zemiaková baba

Zemiaková baba
Redakcia 4. augusta 2019

Jedlá našich starých mám sa pomaly vytrácajú z receptárov dnešných gazdiniek. Zaspomínajte si s nami na to vaše najobľúbenejšie tradičné jedlo, ktoré vám s láskou vždy pripravila vaša babička.

Suroviny:

  • 1 kg zemiaky
  • 50g -60g hladká múka
  • 2 vajíčka
  • soľ
  • korenie
  • rasca celá
  • majorán
  • cesnak
  • cibuľa
  • bravčová masť

Očistené zemiaky postrúhame najmno, pridáme pretlačený cesnak, cibuľu, koreniny, múku, soľ a vajíčka. Všetko dobre premiešame tak, aby vzniklo hustejšie cesto.  Plech vymastíme masťou. Hotové vymiešané cesto dáme na plech. Dáme do rúry a pečieme asi 60 minút na 180-200 stupňov. (Cesto ľahko pripravíme aj na panvici, kde ho opekáme z oboch strán)

Prajeme veľa radosti pri tradičnom varení a budeme radi, ak sa s nami podelíte o ten váš najlepší recept starej mamy.