Dedečkova chata

Otváracie hodiny

Pondelok 9:00 - 18:00
Utorok 9:00 - 18:00
Streda 9:00 - 18:00
Štvrtok 9:00 - 18:00
Piatok 9:00 - 18:00
Sobota 9:00 - 18:00
Nedeľa 9:00 - 18:00

Pri potulkách po Horehroní, by ste nemali obísť Dedečkovu chatu. Tá sa nachádza pri vrcholovej stanici MÝTO SKI & BIKE PARK v obci Mýto pod Ďumbierom.

Útulná chata bola po náročnej a komplikovanej výstavbe v roku 2015 postavená na mieste pôvodnej chaty, z ktorej po rokoch ostali len ruiny. Názov chaty nesie podľa prvého majiteľa a strojcu chaty pána Dedečka.

Prostredie, v ktorom sa chata nachádza,  je vskutku nádherné a je dostupná z mnohých smerov. Trasy, ktoré vedú na chatu sú nenáročné a bez problémov by ich mali zvládnuť aj deti. Na chatu sa môžete vybrať na lyžiach priamo z lanovky, na bežkách či skialpových lyžiach. Dostupná je aj na bicykli a samozrejme je v ponuke aj prechádzka.

Reštaurácia

Dedečkova chata ponúka svojim návštevníkom vynikajúcu domácu kuchyňu. Jedlá sú pripravované s láskou a zo slovenských surovín, vždy čerstvé. V ponuke nechýba kvalitná káva, rôzne sezónne špeciality, čapované pivo Plzeň 12° a Gambrinus 10°, čapovaná Kofola, sladké pokušenia a nanuky, rôzne druhy alkoholických a nealkoholických nápojov. Všetko toto si môžete vychutnať v útulnej reštaurácii pri pukaní horiaceho dreva v krbe, s kapacitou 45 miest. Úžasné výhľady na okolitú prírodu môžete sledovať pri konzumácii jedál a nápojov zo slnkom zaliatej terasy pred chatou s kapacitou 60 miest.

Ako sa dostanete na chatu:

  • z Brezna dolinou Lazná, cez Kyslíkovú cestu (cca 1hod 30min.)
  •  z Brezna cez Rúry  ( cca 1hod 35min.)
  • z Vagnára (kopec medzi Mýtom pod Ďumbierom a Halnami) smerom na Pohanské k vysielaču až na Diel (cca 1hod 20min.)
  • z Mýta pod Ďumbierom lyžiarskou zjazdovkou treba isť doprava (cca 30min.)
  • z Bystrej turistickým chodníkom od Bystrianskej jaskyne (cca 50min.)
  • z obce Valaská cez Potôčky (cca 1hod 20min.)

Kukni aj: Chopok, Čiernohronská železnica

TIP NA VÝLET: Dedečkova chata

 

Zdroj: Dedečkova chata

Foto: Dedečkova Chata