Loading Podujatia
  • Toto podujatie sa skončilo.

Lavínový kurz – podujatie zrušené

Iné podujatia
15. marca 2019
Domček Horskej služby na Čertovici

Dvojdňový lavínový kurz pod vedením profesionálneho horského vodcu certifikovaného podľa UIAGM, kde sa naučíte správne plánovať túru, narábať s lavínovým vybavením, vyhodnocovať riziko terénu a snehový profil.

KURZ

V našich lavínových kurzoch vás naučíme ako sa pripraviť na túru, správne plánovanie a manažment rizika. Naučíte sa ako narábať s lavínovým vyhľadávačom, objasníme vám základné metódy vyhodnocovania snehových profilov a naučíme sa ako sa správať pri lavínovom nešťastí. Na prednáške na chate si povieme základné teoretické poznatky, potom počas pohybu v teréne si ich prakticky precvičíme.

PROGRAM:

15.3. -17.3.2019

Piatok večer: PRÍCHOD POTREBNÝ DO 18:00! Po ubytovaní sa koná prednáška – náuka o snehu a lavínach a plánovanie túry.
Sobota: O cca 8:00 výstup do terénu. Pri vhodnom počasí to bude hrebeň NT, smer Ďumbier. Zopakovanie, doplnenie teórie, nácvik práce s lavínovým vybavením a dalšími základmi v praxi. Po návrate z terénu a večeri bude opäť prednáška o hľadaní a záchrane zasypaného.
Nedeľa: Zosúladenie lavínovej teórie s praxou v teréne. Každý člen kurzu je už pripravený samostatne konať v rámci lavínovej prevencie aj pri lavínovom nešťastí. Po návrate z terénu v popoludnajších hodinách oficiálny program ukončíme.

Ubytovanie je zabezpečené na turistickej ubytovni Domček Horskej Služby na Čertovici, ktorý je vynovený a otvorený od júna 2018. Domček priamo v sedle Čertovica ponúka celoročné ubytovanie v štýle turistickej ubytovne.

STRAVA

Strava je zabezpečená priamo na Domčeku HS a je v cene kurzu. Bude podávaná ráno pred odchodom vo forme švédskych stolov a po príchode z terénu bude pripravená poriadna domáca kapustnica s našou domácou kapustou a našou klobásou. V piatok, v deň príchodu strava zabezpečená nebude. Priamo v Domčeku je možná príprava vlastného jedla (viď časť Ubytovanie), prípadne je možné použiť služby blízkeho Motorestu Čertovica alebo Penziónu Stiv

Info: www.mountanica.sk
Objednanie kurzu: [email protected]

 

 

Kukni aj: ChopokJaskyňa mŕtvych netopierov

 

 

 

Domček Horskej služby na Čertovici
Vyšná Boca 263
Vyšná Boca, 032 34 Slovenská republika
+ Google Map