Loading Podujatia
  • Toto podujatie sa skončilo.

Rozprávka v múzeu – múzeum v rozprávke

Kultúra
3. júla 2020 9:00
Brezno, Horehronské múzeum

Rozprávkové knihy sú neoddeliteľnou súčasťou detského sveta. Keďže doba napreduje, mnohé staršie vydania kníh upadajú do zabudnutia a s nimi aj predmety, o ktorých sa v príbehoch rozpráva. Preto sme sa rozhodli takouto formou priblížiť deťom vybrané predmety zo zbierkových fondov múzea a zároveň umožniť rodičom zaspomínať si s rozprávkou na pekné chvíle z detstva. Každá z výstavných miestností bude interaktívna, preto si návštevník zo sebou odnesie nielen zážitok. Čaká na Vás viac ako desiatka príbehov a čarovných rozprávok.

Okrem toho môžu návštevníci – menší a aj tí skôr narodení, v tomto „rozprávkovom“ prostredí pobudnúť pri prelistovaní alebo čítaní ďalších dobrodružstiev, obdivovať ilustrácie známych, či menej známych príbehov, alebo sa aj sami stať rozprávačom čarovnej rozprávky.

Pozývame preto všetkých – deti, rodičov, aj starých rodičov, aby sa prišli spoločne zabaviť pri vzájomnom čítaní a spoločnom spoznávaní strácajúceho sa sveta, v ktorom väčšinou vždy dobro nakoniec zvíťazilo nad zlom a kde múdrosť mala svoje stále miesto pod slnkom.

VSTUPNÉ: 1€

Zdroj? TS Horehronské múzeum v Brezne

Brezno, Horehronské múzeum
Nám. Gen. M. R. Štefánika 13
Brezno, Slovenská republika
+ Google Map