Kysliare

Kysliare
Redakcia 4. septembra 2019

Jedlá našich starých mám sa pomaly vytrácajú z receptárov dnešných gazdiniek. Zaspomínajte si s nami na to vaše najobľúbenejšie tradičné jedlo, ktoré vám s láskou vždy pripravila vaša babička.

Suroviny:

  • zemiaky (4-5 ks)
  • soľ
  • bobkový list
  • celé čierne korenie
  • cesnak (2 strúčiky)
  • cibuľa
  • ocot
  • hríby
  • olej
  • hladká múka

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kúsky a uvaríme v osolenej vode s bobkovým listom, čiernym korením, cesnakom a cibuľou v celku. Výbornú chuť polievke dodajú aj hríby, pokiaľ máme, môžeme ich dať variť so zemiakmi. Po uvarení pridáme zápražku, ktorú si pripravíme z hladkej múky a oleja.  Na záver dochutíme polievku octom.

Prajeme veľa radosti pri tradičnom varení a budeme radi, ak sa s nami podelíte o ten váš najlepší recept starej mamy.