Geršňa

Geršňa
Redakcia 4. júna 2019

Jedlá starých materí
Jedlá našich starých mám sa pomaly vytrácajú z receptárov dnešných gazdiniek. Zaspomínajte si s nami na to vaše najobľúbenejšie tradičné jedlo, ktoré vám s láskou vždy pripravila vaša babička.

Geršňa
Suroviny:
– Údené mäso
– Krúpy (Geršňa)
– Zemiaky
– Koreňová zelenina
– Soľ
– Čierne korenie
– Bobkový list

Údené mäso poumývame a následne dáme variť spolu s krúpami a bobkovým listom. Keď začnú krúpy mäknúť pridáme do vody koreňovú zeleninu, ktorú sme predtým nakrájali. Mäso vyberieme, nakrájame na malé kúsky a následne vrítime spať do polievky a všetko uvaríme do mäkka. Dochutíme soľou a korením.

Prajeme veľa radosti pri tradičnom varení a budeme radi, ak sa s nami podelíte o ten váš najlepší recept starej mamy.