Vhodné hotely pre rodinné pobyty na Slovensku

Vhodné hotely pre rodinné pobyty na Slovensku
Redakcia 2. októbra 2024

Najlepšie hotely pre rodiny s deťmi na Slovensku  

Ak plánujete rodinnú dovolenku a hľadáte vhodné ubytovanie, ste na správnom mieste. Vybrali sme pre vás niekoľko hotelov na Slovensku, ktoré sú ideálne pre rodiny s deťmi. Tieto hotely ponúkajú nielen pohodlné izby, ale aj množstvo aktivít, ktoré zabezpečia zábavu pre vaše deti počas celého pobytu.

Ak ste z Bratislavského kraja, možno uprednostňujete niečo bližšie. V takom prípade hľadáte “rodinné pobyty Piešťany“ a práve na to vám odporúčame Hotel Park. Tento hotel je ideálnou voľbou vďaka svojej vybavenosti a dostupnosti, čo ocenia najmä návštevníci z Bratislavy.

  1. Hotel Sitno Forest Resort (Vyhne)  

Hotel Sitno Forest Resort, nachádzajúci sa v pokojnom prostredí Štiavnických vrchov, patrí medzi najlepšie možnosti pre rodiny s deťmi. Tento štvrtý hotel je súčasťou siete TRINITY Hotels & Resorts, ku ktorej patria aj Hotel SENEC pri Slnečných jazerách a ATRIUM Hotel v Novom Smokovci vo Vysokých Tatrách. Svojou polohou v horskej oblasti, vzdialený asi 40 km od Zvolena, necelých 60 km od Banskej Bystrice a 165 km od Bratislavy, je ľahko dostupný z rôznych kútov Slovenska, pričom poskytuje tiché prostredie mimo hlavných ciest.

Hotel je ideálny pre rodiny s deťmi, pretože ponúka špičkové babyfriendly služby, navrhnuté tak, aby vyhovovali všetkým potrebám rodín. Hotel sa pýši mottom: „U nás si oddýchnete aj Vy, rodičia!“, čo naznačuje, že na dovolenke si prídu na svoje nielen deti, ale aj dospelí.

Ak chcete, aby sa vaše deti počas dovolenky skvele bavili, nemusíte ani opustiť hotel. V jeho priestoroch nájdete množstvo služieb a atrakcií, ktoré sú prispôsobené deťom všetkých vekových kategórií. Profesionálny animačný tím „Animation team by Trinity“ v žltých tričkách pripraví pre vaše ratolesti pestrý program plný zábavy. Rodičia majú na výber, či sa do programu zapoja spolu s deťmi, alebo si užijú chvíle oddychu, napríklad pri káve či pri relaxačnej masáži v hotelovom wellness centre. Hotel dokonca ponúka možnosť nonstop stráženia detí od 4 rokov v detskom svete MiniMe.

Hotel Sitno ponúka aj rôzne ďalšie zaujímavé priestory, ako kulinárske štúdio Foodie, kinosálu MediaTro, hernú zónu Game Zone alebo umelecké štúdio Art Club. Deti sa môžu zúčastniť zážitkovej školy varenia alebo kreatívnych dielní. Samozrejmosťou je aj vodný svet a wellness centrum, ktoré zahŕňajú detský vodný svet s baby bazénom, Junior bazénom, tobogánom, šmykľavkou a ďalšími atrakciami.

  1. Hotel SENEC Aqua Resort  

Hotel Senec, situovaný pri Slnečných jazerách, je ideálnym miestom pre rodinnú dovolenku s malými deťmi. Tento baby friendly hotel s aquaparkom, nachádzajúci sa v Senci na západnom Slovensku, len 25 km od Bratislavy, ponúka deťom nekonečné množstvo zábavy pod dohľadom skúsených animátorov. Zatiaľ čo sa deti zabávajú, rodičia si môžu užívať relax vo wellness centre 4 Elements Day Spa.

Ako člen siete Trinity Hotels & Resorts je Hotel Senec perfektnou voľbou na víkendové pobyty aj letné dovolenky. Zábava tu nikdy nekončí – deti môžu objavovať rozľahlý detský svet MiniMe s plochou 300 m², zúčastniť sa školy varenia Foodie, tvoriť v Art klube, zahrať si hry v GameZone alebo si pozrieť film v súkromnej kinosále Mediatro. Súčasťou pobytu je aj vstup do Aquaparku Senec, kde na vás čakajú množstvo vodných atrakcií.

Rodiny s deťmi si v hoteli môžu vychutnať prvotriedne služby a zábavnú dovolenku so skúsenými animátormi. Pre deti sú pravidelne pripravované celodenné animačné programy s maskotmi Čľupkom a Vlnkou, ktoré sa tešia veľkej obľube.

Vnútorný detský svet MiniMe je skvelým miestom na bezstarostné hranie, skákanie, kreslenie a rozvoj rôznych zručností. Deti sa môžu zabaviť na trampolíne, preliezkach, šmykľavkách, v guľôčkovom bazéne, mini trhovisku, alebo v tematických priestoroch pre farmárov, hasičov a princezné. Pre deti od 4 rokov je k dispozícii starostlivosť skúsených animátorov, zatiaľ čo rodičia si môžu užívať svoj voľný čas.

Vonkajší športovo-rekreačný areál ponúka širokú škálu aktivít, ako sú mega trampolína, nafukovací hrad so šmykľavkou, futbalové bránky, kolobežky, šliapacie motokáry, vodné bicykle, paddleboardy a tenisové kurty, vhodné pre deti aj dospelých.

Ak hľadáte aktívnu rodinnú dovolenku blízko Bratislavy a milujete vodné aktivity, Hotel Senec Aqua Resort je pre vás ideálnou voľbou.

  1. Hotel Atrium, Nový Smokovec  

Atrium Hotel v Novom Smokovci, tretí člen hotelovej siete Trinity, sa nachádza v krásnom prostredí Vysokých Tatier, neďaleko lyžiarskeho strediska Jakubkova lúka. Ak hľadáte ideálnu destináciu pre rodinnú dovolenku v Tatrách, Atrium Hotel je skvelou voľbou. Tento hotel, ktorý sa špecializuje na rodinné pobyty, patrí medzi najlepšie hotely pre deti v Tatrách.

V tomto baby friendly hoteli nemusíte riešiť program pre deti alebo hľadať aktivity v okolí, pretože pod jednou strechou ponúka množstvo služieb na nezabudnuteľnú rodinnú dovolenku. Deti si užijú stretnutia s hotelovými maskotmi Skalkou a Ozvenkou a pestrý program pod vedením profesionálnych animátorov. Vybavenie hotela a jeho služby sú na rovnakej úrovni ako v ostatných hoteloch siete Trinity.

– Kulinárske štúdio Foodie s lekciami varenia  

– Súkromná kinosála Mediatro  

– Umelecké štúdio ArtClub (kompletne vybavené kreatívne dielne)  

– MiniME – jeden z najväčších detských kútikov v Tatrách (s možnosťou opatrovania detí)  

– Vodný svet 4Elements Aqua s bazénmi a Vitálny wellness svet so saunami  

– Bowling bar s dvoma dráhami  

– GameZone (stolný futbal, air hockey, šípky a x-box)  

Kým sa deti zabávajú, rodičia môžu relaxovať pri masáži alebo si posedieť pri šálke kávy. Ak sa rozhodnete vyraziť mimo hotela, v letných mesiacoch môžete preskúmavať prírodu Vysokých Tatier, zatiaľ čo v zime je tu skvelé lyžovanie v neďalekých strediskách. Atrium Hotel je perfektným miestom pre rodinnú dovolenku, kde si užijete kvalitne strávený čas so svojimi deťmi.

  1. Hotel Hubert, Gerlachov (Vysoké Tatry)  

Ak túžite po ubytovaní v tichom horskom prostredí, mimo rušných turistických oblastí, Hotel Hubert je skvelou voľbou. Tento hotel, vhodný pre rodiny s deťmi aj pre páry, sa nachádza pod vrcholmi Vysokých Tatier, asi 2 km od obce Gerlachov. Okolitý hotelový areál ponúka pokoj, čistý horský vzduch a krásnu prírodu na každom kroku.

Priamo v areáli hotela sa nachádza Zverofarma Hubert – malá zoologická záhrada, ktorá je obľúbenou atrakciou pre rodiny s deťmi. Návštevníci tu môžu stretnúť lamy, klokany, kone, poníky, somáre, kozy a zajace. Niektoré zvieratká si môžu deti aj dospelí pohladkať. V určitých dňoch sa organizujú prehliadky zverofarmy, počas ktorých sa dozviete zaujímavosti o zvieratách, môžete ich nakŕmiť špeciálnym krmivom alebo sa s nimi odfotiť. Deti majú možnosť jazdiť na koni alebo poníkovi.

Hotel Hubert ponúka deťom množstvo zábavných možností, vrátane vonkajšieho ihriska, minigolfu, detskej lanovky, herného kútika plného hračiek a detského kina. Počas letných prázdnin a špeciálnych pobytov je pripravený pestrý animačný program pre deti, ktorý zahŕňa tvorivé dielne, zábavné kvízy a mini diskotéky. V zimných mesiacoch, ak to počasie dovolí, si môžu hostia vychutnať sánkovanie, bežecké lyžovanie alebo korčuľovanie na klzisku priamo pri hoteli. Hotel tiež disponuje wellness centrom, kam majú hostia počas pobytu voľný vstup.

Navštívte Hotel Hubert v Gerlachove a načerpajte novú energiu v nádhernom prostredí Vysokých Tatier, kde sa vaše deti budú skvele baviť.

  1. Demänová Rezort  

Hľadáte miesto na Slovensku, kde budú vaše deti mať neustále čo robiť? Demänová Rezort v Nízkych Tatrách na Liptove je tým pravým miestom. Deti tu nájdu takmer všetko, čo si môžu priať, a všetky aktivity sú zahrnuté v cene pobytu. Ak vám počasie nevyjde, nemusíte sa obávať – pre deti je vždy pripravený alternatívny program. V rezorte ich čaká jedinečné FUN Centrum, kde sa zabavia celé hodiny.

– wellness & fitness

– FUN Centrum s 3D bludiskom, mini zipline, XXL trampolíny a ďalšie atrakcie

– detský aquapark Aqua FUN (v letnej sezóne)

– SKI Centrum (v zimnej sezóne)

– MiniZOO s domácimi zvieratami (mimo zimnej sezóny)

– animačné programy s maskotmi a animátormi

– vonkajšie ihrisko Kids Zone (preliezačky, šmýkačky a ďalšie)

– vonkajšia fit zóna

Demänová Rezort poskytuje zábavu pre deti bez ohľadu na počasie, čo z neho robí ideálne miesto pre rodinnú dovolenku.

Vo FUN Centre si zábavu nájdu nielen deti, ale aj dospelí. Pre deti sú pripravené viacposchodové 3D bludisko, trampolínová zóna a rôzne nafukovacie atrakcie. Kids Zone ponúka množstvo preliezačiek, hojdačiek a ihrísk, a navyše sa deti môžu previezť na detských autíčkach. Rodičia môžu svoje deti sledovať z terasy Pinusu alebo priamo z apartmánov, keďže areál sa rozprestiera aj v ich blízkosti. V letných mesiacoch čakajú deti bazény a vodné atrakcie v detskom vodnom parku Aqua FUN.

V kontaktnej MiniZOO môžu deti spoznať rôzne domáce zvieratká, ako sú zajačiky, sliepočky, kačky, ovečky či kozičky. Zábavu umocňujú skúsené animátorky a maskoti, ktorí deťom zabezpečia skvelé zážitky. Animačný program zahŕňa tvorivé dielne, pohybové hry, súťaže a minidisco pre najmenších.

Počas zimy je k dispozícii Ski centrum priamo pri rezorte, ktoré ponúka bezpečnú zjazdovku ideálnu pre rodiny s deťmi. Stačí obuť lyže, vystúpiť z apartmánu a môžete sa hneď vydať na svah. Pre deti je pripravený detský lyžiarsky vlek a snowtubing.

Demänová Rezort poskytuje množstvo aktivít a služieb, ktoré tu ani zďaleka nie sú všetky spomenuté. Ubytovať sa môžete v apartmánových domoch alebo v luxusných wellness chatách, ktoré sú ideálne pre rodiny. Užívajte si nezabudnuteľnú rodinnú dovolenku v Nízkych Tatrách!

  1. Hotel Partizán Tále, Nízke Tatry

4-hviezdičkový rodinný Hotel Partizán, situovaný v Nízkych Tatrách v rekreačnej oblasti Tále, ponúka komfortný pobyt v malebnej prírode na južných svahoch Chopku. Ak hľadáte špičkový wellness hotel pre deti na Slovensku a patríte medzi náročnejších hostí, tento hotel na Táľoch by mohol byť tou správnou voľbou. Táto obľúbená rekreačná oblasť ponúka množstvo atrakcií, vrátane známeho lyžiarskeho areálu a golfového ihriska.

Hotel Partizán poskytuje množstvo špeciálnych služieb a programov pre deti. Vonkajšie detské ihrisko „Mravenisko partizána Ferda“ je v lete obohatené o trampolíny a stan, kde prebiehajú animácie pod vedením profesionálov. Vo vnútri hotela sa nachádza detská herňa Partizána Ferda s rozlohou 200 m², kde si deti rôznych vekových kategórií nájdu svoje miesto. Herňa ponúka prekážkovú dráhu pre najmenších, stoly na tvorivé aktivity a spoločenské hry, stolný futbal, air hockey a herné konzoly PS4. Počas školských prázdnin a špeciálnych termínov sa organizujú animačné programy, ktoré zabezpečujú deťom ešte viac zábavy.

Ďalšou zaujímavou atrakciou je detský bazénik v časti Aqua & Kids, ktorý je súčasťou hotelového wellness centra. Zatiaľ čo sa deti hrajú vo vode, rodičia si môžu oddýchnuť v špeciálnej relaxačnej zóne pre mamičky. Pre rodiny s deťmi je pripravený aj Rodinný saunový svet s rozlohou 72 m², ktorý ponúka rôzne sauny s atrakciami, zážitkové sprchy, občerstvovací kútik a oddychovú zónu s nádherným výhľadom.

Iba 5 km od Hotela Partizán, v obci Mýto pod Ďumbierom, sa nachádza Mini Zoo Ajax Farma a Bike Park, ktoré patria k hotelu. Na farme si môžete užiť jazdu na koni a deti majú možnosť vidieť rôzne domáce zvieratá. Bike Park ponúka adrenalínové trate a množstvo aktivít pre deti, ako napríklad Kids Skill Trail, Mini Dual Slalom, jazdu na terénnych kolobežkách, Summer Tubing (šmýkanie na nafukovačkách) a Maxi trampolínu. Počas pobytu v Hoteli Partizán si užite dovolenku plnú rodinných zážitkov a aktivít, ktoré vám zaručia nezabudnuteľný čas.

  1. Grand Hotel Permon, Podbanské Resort  

Užite si rodinnú dovolenku, na ktorej si každý nájde niečo pre seba. Grand Hotel Permon je ideálnou voľbou pre vašu rodinu. Hotel sa nachádza v krásnom horskom prostredí osady Podbanské, priamo pod majestátnym vrchom Kriváň, na hranici Vysokých a Západných Tatier, dvoch z najvyšších pohorí Slovenska.

Zabudnite na každodenné starosti a vychutnajte si dovolenku šitú na mieru celej rodine, od najmenších až po tínedžerov a dospelých. Rezort Podbanské, ktorý zahŕňa aj rodinný hotel Permon, ponúka nespočetné možnosti zábavy a relaxu pre všetky vekové kategórie, bez ohľadu na počasie.

Tento baby-friendly rezort poskytuje malým hosťom:

– vodný svet pre deti s bazénmi, šmykľavkami, relaxačnou miestnosťou a vírivkou prispôsobenou pre najmenších  

– vonkajšie ihrisko pre deti  

– hravý detský kútik s množstvom hračiek  

– adrenalínové zážitky na 63-metrovom tobogane alebo širokej šmykľavke s vlastným bazénom  

– priestranný detský kútik s plochou viac ako 300 m²  

– 3D kino  

– veľká herňa s unikátnymi 3D maľbami  

Deti si môžu užiť zábavu s autíčkami, šliapadlami, šmykľavkou do guľôčok, kuchynkou, domčekom pre deti a množstvom ďalších hračiek. Pre staršie deti je pripravený X-BOX s rôznymi hrami. Mamičky určite ocenia kuchynku na prípravu a ohrev detskej stravy. Počas animačných programov sa deti stretnú s obľúbenými maskotmi, ako sú škriatkovia Permoníci a snehuliak Olaf. Animačné programy sú k dispozícii predovšetkým počas víkendov, sviatkov a školských prázdnin.

Hotel ponúka ešte mnoho ďalších atrakcií a služieb pre deti, ktoré stojí za to objaviť. Ak plánujete rodinnú dovolenku na Slovensku, obľúbený 4-hviezdičkový Hotel Permon v Podbanskom je určite výbornou voľbou.

Ďalšie tipy na rodinnú dovolenku  

Dúfame, že z našich odporúčaní si vyberiete ten najlepší hotel pre vašu rodinnú dovolenku na Slovensku. Možno práve jedno z týchto miest bude vašou ďalšou destináciou pre pobyt s deťmi. Ak vás však žiadny z uvedených tipov nezaujal, môžete si prezrieť celý zoznam ubytovaní pre rodiny, alebo sa zamerať na hotely špeciálne prispôsobené pre deti. V ponuke nájdete aj hotely s detskými bazénmi, ktoré sú pre najmenších hostí skvelým zdrojom zábavy. Ďalšie nápady nájdete aj v ponuke rodinných pobytov, vrátane tých s bazénom.

Ak plánujete dovolenku najmä na leto, nezabudnite si pozrieť naše letné pobyty na Slovensku. Počas sezóny sú veľmi obľúbené hotely s prístupom na kúpalisko a s neobmedzeným vstupom do bazénov, medzi ktorými nájdete aj naše TOP kúpaliská. Prajeme vám, aby vaša dovolenka s deťmi bola plná radosti a nezabudnuteľných zážitkov.